მსხლის ლიქიორი

მსხალი – 1 კგ.

არაყი – 1 ლ.

წყალი – 500 მლ.

შაქარი – 1 კგ.

მომზადების წესი: მსხალი გავრეცხოთ და სახეხზე გავხეხოთ, დავასხათ 0.5 ლ სპირტი, 250 მლ წყალი, დავაყენოთ 1 კვირა. შემდეგ მიღებული სითხე გავწუროთ, შევურიოთ 250 მლ შაქრიან წყალთან. დავუმატოთ დარჩენილი სპირტი (0,5ლ). სურვილისამებრ–ცოტაოდენი დაფქვილი მუსკატის კაკალი, გავფილტროთ და მინის ჭურჭელში ჩავასხათ.

კომენტარები

სხვა სიახლეები