ბროკოლის სალათა

ინგრედიენტები:
ბროკოლი,
ნახევარი ლიმონი,
ნიორი – 2 კბილი,
ზეითუნის ზეთი- 50 მლ,
წითელი წიწაკა – 2 მწიკვი,
მარილი – გემოვნებით,
ყველი პარმეზანი – გემოვნებით.

მომზადების წესი: ბროკოლი დავანაწევროთ და მდუღარე წყალში 3 წუთის განმავლობაში მოვხარშოთ. გაცხელებულ ტაფაზე დაჭყლეტილი ნიორი დაახლოებით 5-8 წუთის განმავლობაში შევწვათ. შემდეგ წიწაკა დავამატოთ. მოხარშული ბროკოლი წყლიდან ამოვიღოთ, ლიმონის წვენი და ზეთი დავასხათ, რომელშიც ნიორი და წიწაკა შევბრაწეთ, კარგად ავურიოთ. ზეთში ამოვლებული ბროკოლი ლანგარზე გადავდოთ, მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოვაყაროთ, შემდეგ ღუმელში 220 გრადუსზე 15 წუთით შევდგათ. უკვე მზა კერძს გახეხილი ყველი დავაყაროთ და ისევ ღუმელში რამდენიმე წუთი შევაბრუნოთ, სანამ ყველი გადნება.

კომენტარები

სხვა სიახლეები