შოკოლადისა და ნაღების დესეტი

ინგრედიენტები: ნაღები – 500 მლ, რძე – 200 მლ, ყავა ცივ ყწალში გახსნილი – 200 მლ, შაქარი – 200 გრ, ჟელატინი – 20 გრ, შოკოლადის ბურთები.
მომზადების წესი: ჟელატინს 200 მლ ანადუღარი ცივი წყალი დავასხათ და 1 საათით დავტოვოთ. შემდეგ ცეცხლზე დავდგათ ოღონდ არ ვადუღოთ. ნაღები შაქართან ერთად ავთქვიფოთ და ჟელატინი დავუმატოთ. მიღებული მასა ორ ნაწილად გავყოთ. ერთ ნაწილს ყავა დავუმატოთ daდაკარგად ავურიოთ. ხოლო მეორეს – რძე. ჭიქაში სანახევროდ ყავის მასა ჩავასხათ და მაცივარში მოვათავსოთ. როცა გაიყინება შოკოლადის ბურთებით მოვრთოთ. ხოლო ბურთებზე ზემოდან ნაღების მასა მოვასხათ და მაცივარში 1-2 საათით მოვათავსოთ. ბოლოს ისევ შოკოლადის ბურთებით მოვრთოთ.

კომენტარები

სხვა სიახლეები