ინგრედიენტები:
ლორი – 200 გრ,
კიტრი – 200 გრ,
პამიდორი – 200 გრ,
ხახვი – 150 გრ,
სალათის ფურცელი,
მარილი, წიწაკა.
მარინადისთვის: ძმარი – 10 ს/კ,
შაქარი – 3 ს/კ,
წყალი – 15 ს/კ.
სოუსისთვის:
ზეთი – 5ს/კ,
ძმარი – 3 ს/კ,
მდოგვი – 1 ს/კ.
მომზადების წესი: ხახვი ალყა-ალყა დავჭრათ. მარინადი მოვამზადოთ: ძმარი, წყალი და შაქარი ერთმანეთში შევურიოთ. ხახვი მარინადში ჩავდოთ და 30 წუთით დავტოვოთ. ლორი და კიტრი სიგრძეზე დავჭრათ. პამიდორი – კუბიკებად. მოვამზადოთ სოუსი: მდოგვი, ძმარი და ზეთი შევურიოთ ერთმანეთში. სალათის ფურცელი ხელით დავხიოთ და თასში ჩავდოთ. შემდეგ ხახვი, ლორი, კიტრი და პამიდორი დავუმატოთ. მარილი და წიწაკა მოვაყაროთ. ბოლოს კი სოუსი მოვასხათ და კარგად ავურიოთ.