კვერცხი ორგანიზმისთვის სასარგებლო პროდუქტია. ის შეიცავს ცილებსა და ანტიოქსიდანტებს. გარდა ამისა, ის ადვილად მოსამზადებელია. თუმცა აღსანიშნავია, რომ ყველა ადამიანისთვის სასარგებლო პროდუქტი არ არის. ვისთვის არის სასარგებლო კვერცხის მიღება, ამის შესახებ ინფორმაციას პორტალი Feelgood-ი ავრცელებს.
ვინც დიეტაზეა:
თუ დიეტაზე ხართ, მაშინ კვერცხი არის პროდუქტი, რომელიც აუცილებლად უნდა დაივიწყოთ. კვერცხის გული ძალიან რთულად შეიწოვება ორგანიზმში და, ამის გამო, ხელს უშლის თქვენი წონის დაკარგვას.
მათ, ვინც ფსორიაზით იტანჯება:
ამ დაავადების დროს კვერცხებმა შეიძლება, გამოიწვიოს ძლიერი ალერგიული რეაქცია და აღმოჩნდება, რომ გემრიელი საუზმე მთელი დღის განწყობას ჩაგიშლით.
ვისაც კუჭ-ნაწლავის პრობლემები აქვთ:
გახსოვდეთ, რომ თუ ნაწლავური ან კუჭის დაავადებები გაქვთ, დღის განმავლობაში შეგიძლიათ, მიირთვათ 2 ცალი ნაკლებად მოხარშული (თოხლო) კვერცხი.
მაღალი ქოლესტერინის მქონე ადამიანები:
მეცნიერები ადასტურებენ, რომ კვერცხი მნიშვნელოვნად ზრდის სისხლში ქოლესტერინის დონეს.
ასაკოვანი ადამიანები:
კვერცხს, ხშირად, უწოდებენ “დაბერების პროცესის დაჩქარების ერთ-ერთ პროდუქტს”. გარდა ამისა, ნაკლებად ცნობილია პროდუქტის სარგებელი 60 წლის ზევით ასაკის ადამიანებში. შეეცადეთ, აღმოფხვრათ რაციონიდან ცილები.