გლინტვეინი

 

ინგრედიენტები:
წითელი ღვინო – 1 ბოთლი,
წყალი – ¾ ჭ.
შაქარი – ¾ ჭ,
დარიჩინის ჯოხი – 1 ცალი,
ფორთოხალი – 1 ცალი.

მომზადების წესი: ქვაბში წყალი, შაქარი და დარიჩინი ერთმანეთს შევურიოთ. ნარევი საშუალო ცეცხლზე დავდგათ, თან ვურიოთ, სანამ ბლანტი სითხის არ მივიღებთ. ფორთოხალი შუაზე გავჭრათ და წვენი გამოვწუროთ. მიხაკის ჯოხები ფორთოხლის კანში შევახვიოთ, ქვაბში ჩავაგდოთ და 30 წუთის განმავლობაში ვხარშოთ. ნელ-ნელა ღვინო ჩავასხათ, ცეცხლზე ადუღებამდე დავტოვოთ. ბოლოს ჭიქაში ჩავასხათ და, სურვილისამებრ, ფორთოხლის ნაჭერი ჩავდოთ.

კომენტარები

სხვა სიახლეები