იაპონური ქუჩის საკვები, რომელიც აუცილებლად შეგიყვარდებათ

413
SHARE

ქუჩის საკვების კულტურა ნაკლებად პოპულარულია იაპონიაში, სხვა აზიურ ქვეყნებთან შედარებით, როგორიცაა ტაივანი ან ტაილანდი. მაშინ, როდესაც ღამის მარკეტები იშვიათია, იაპონელი ვაჭრები სწორედ ღამის საათში სხვადასხვა დელიკატესით სავსე ზურგჩანთით, მთელი წლის განმავლობაში მოგზაურობენ ქალაქიდან ქალაქში და ესწრებიან ასობით ფესტივალს.

გთავაზობთ იაპონური სამზარეულოს საუკეთესო კერძებს:

1. ტაკოიაკი – „შემწვარი რვაფეხა“.

11012218_528076437332797_1955582046_n

2. კარე პენი – პურები შენელებულია სხვადასხვა სურნელოვანი ინგრედიენტებით და მისი შიგთავსი სავსეა თევზის ან ხორცის ცხარე საწებლით. მთლიანობაში საოცრად ხრაშუნა და გემრიელია.

11042626_528076460666128_1319757735_n

3. კრეპე – ქუჩის ძალიან პოპულარული კერძი, რომელიც გახვეულია გირჩში. კრეპეს შიგთავსში მოთავსებულია ქორფა, ნორჩი იგრედიენტები როგორიცაა ხილი ან ქონდარით შენელებული კვერცხები.

11041499_528076477332793_1507472501_n

4. გიოზა – გიოზა ფესვებს ჩინეთიდან იღებს, თუმცა იაპონიაშიც არანაკლებ ცნობილი დელიკატესია. ცომის მაგრად შემწვარი გუფთა, რომელიც სავსეა ღორის ხორცით, მწვანე ხახვით, სტაფილოთი და სოიოს სოუზით.

11026708_528076487332792_1407468331_n

5. შიოიაკი -ჯოხზე ჩამოცმული მოხარშულ-შემწვარი თევზია. მას აყრიან მარილს, რათა გაზარდონ გემოს ეფექტი ფენოვანი ხორცის დაგემოვნებისას.

11015769_528076513999456_1549509832_n

6. ტკბილი კარტოფილი – ტკბილ სიროფში ამოვლებული შემწვარი კარტოფილი. ზოგიერთი მზარეული შემწვარ კარტოფილს უბრალოდ თხელ ფენებად ჭრის და შემდეგ აყრის მარილსა და შაქარს ერთად.

11022987_528076537332787_143105153_n

FB კომენტარები

კომენტარი